Burn-out Preventie - Werk en Scheiding
werk, scheiding, burnout, ziekteverzuim, uitval, echtscheiding, professional, werkgever, werknemer, medewerker, collega, coaching, begeleiding, preventie, voorkomen, hrm, p&o
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Burn-out Preventie

Scheiding verdubbelt ziekteverzuim

Uitval komt meer voor bij collega’s die in scheiding liggen. Uit TNO-onderzoek blijkt het ziekteverzuim zelfs twee maal zo hoog als normaal.

Werk en scheiding gaan niet goed samen

Scheidingsperikelen beslaan in de praktijk zo’n 18 maanden. Je ziet je collega steeds meer moeite krijgen met het werk. Zorgen over onder andere de kinderen, de emotionele uitputting en stroeve communicatie met de ex-partner vreten energie. De combinatie met werk wordt dan voor veel werknemers teveel en burnout ligt op de loer.

Investeren in begeleiding is zinvol en goedkoper

We ontzorgen bij Werk&Scheiding u als werkgever. Het kost een leidinggevende gemiddeld 3 uur per week om vervanging te vinden en het werk goed over laten nemen. Dat staat nog los van het kwaliteitsverlies van het geleverde werk gedurende deze periode. Tel daar bij op dat een werknemer die thuiszit €350,- per dag kost. Daarom zorgen wij voor een minimale tijdsinvestering voor u en een maximaal functionerende collega in scheiding.

Je medewerker deze periode zonder verzuim door laten komen, dat is het doel. Klik hier voor meer informatie of bel 06-45006741.

Niet ziek en toch ziek thuis.

Als werkgever wil je graag voorkomen dat je werknemer in scheiding thuis komt te zitten. Het gevaar van medicalisering is immers groot en het proces wordt daarmee onnodig moeilijker gemaakt. Er is dus zowel voor je medewerker in scheiding als voor de organisatie veel aan gelegen om in preventie te investeren.

Coaching + training = optimaal resultaat

De begeleiding bestaat uit een combinatie van training en coaching. We stellen de persoonlijke speerpunten van je werknemer centraal en maken hem of haar nieuwe, oplossingsgerichte vaardigheden eigen. Het resultaat is grip op de nieuwe situatie. Je collega zal deze competent en met zelfvertrouwen verder kunnen ontwikkelen.

Duidelijk verschil

Tijdens het begeleidingstraject nemen we verschillende aspecten van scheiding en werk onder de loep. Met de inzichten die hieruit voortkomen, gaat je collega aan de slag. Door de coaching sessies erna worden de nieuwe vaardigheden effectief ontwikkeld. Je zult zien dat deze ook terugkomen in het werk van je collega. Hij/zij zal haar werk met kwaliteit en plezier kunnen blijven doen.

Je medewerker kan het nu zelf

Het traject is kortdurend en preventief, waarna je collega de situatie zelf aan kan. De duur van een gemiddeld traject is slechts 6 weken met uitstekende resultaten.

Graag komen we in contact om te kijken hoe we kunnen ondersteunen Klik hier voor contact of bel 06-45006741.